+38 (04744) 3-41-79
Меню
Остання редакція: 13 травня 2024

Нас чують і підтримують: враження після зустрічі з ректором

Студентське життя в УНУС вирує! Попри тривоги, хвилювання і неспокій. А неспокій таки має бути! Адже кому, як не молоді, бути рушійною силою позалекційного життя в універі: організовувати івенти, плести сітки, донатити і здобувати спортивні та мистецькі перемоги!

Серед безлічі заходів, які проводить рада студентського самоврядування, найхвилюючішою є зустріч з ректором! Щорічно члени ради студентського самоврядування готуються до такої зустрічі, перед тим обговоривши актуальніі питання на радах факультетів. Така зустріч проходить у форматі відкритого діалогу між представниками студентів та очільником закладу Оленою НЕПОЧАТЕНКО.

І цього річ ми провели на таку зустріч. Чекали її з нетерпінням, адже це можливість поставити питання «напряму» і одразу отримати відповідь.

Окрім обов’язкових учасників до зустрічі долучився проректор з науково-педагогічної роботи Михайло МАЛЬОВАНИЙ.

І це не випадково, адже у фокусі молоді питання навчання за кордоном, стажування та здобуття декількох спеціальностей водночас.

Про що ще йшла мова на зустрічі? Про можливості розширити діяльність Центру культури і виховання студентів, зокрема створення гуртка, де була б змога опановувати ораторське мистецтво. Модератор зустрічі – голова ради студентського самоврядування Олександра КУРМАЗ - подякувала Олені Олександрівні за поновлення діяльності танцювального гуртка. Адже це ще одна можливість для молоді відкрити і проявити свої таланти та продуктивно провести вільний від пар час.

Зустріч проходила в активному спілкуванні. Тому запитання звучали не лише до очільників закладу, а й від них до нас – студентів.

Олена Олександрівна також ставила питання щодо участі студентів у проведенні профорієнтаційної діяльності, зокрема через активну особисту участь кожного члена ради у житті університету, ведення сторінок у соціальних мережах. Одним словом, популяризувати серед своїх знайомих закладах, який обрали для навчання і становлення.

Також цікавим був для нас особистий досвід Олени Олександрівни в опануванні іноземних мов. Ректор розповіла, що особисто практикує перегляд фільмів англійською мовою зі субтитрами, тим самим покращуючи свою англійську.

Також пані ректор внесена пропозицію щодо допомоги і підтримки студентів закладу, які хочуть відкрити власний бізнес, зокрема надати у використання для набуття практичного досвіду можливості оранжерейного комплексу, інвентар і навіть допомогти придбати насіння. Звернула увагу і на дотримання правил проживання у студентських гуртожитках, зокрема поведінки при сигналі «Повітряна тривога».

Михайло Іванович неодноразово під час розмови наголосив: має бути від самих студентів зворотній зв’язок. Пропонуйте, вивчайте, дійте, а адміністрація вас підтримає.

Загалом зустріч пройшла у дружній атмосфері. Ми налаштовані на активні дії, адже знаємо: в рідному закладі нас чують і нас підтримують.

Сторінка студентського самоврядування

 

Секретар

Ради студентського самоврядування,

студентка факультету

економіки і підприємництва Марія ВОЙЧУК